Netwerkbeveiliging

Een internetaansluiting is eenvoudig te verkrijgen, netwerkbeveiliging is echter een apart vak. Dit is een continu proces omdat de bedreigingen van buitenaf steeds veranderen. Exclusief.net wordt op de hoogte gehouden van actuele risico’s en speelt hierop in door preventieve maatregelen. Gaat er ondanks toch iets fout, lossen we samen met u de problemen zo snel mogelijk op.  Of u nu een klein bedrijf heeft of een groot bedrijf, we helpen u graag om uw netwerk veilig te houden. Hierbij is het handig als we samenwerken met iemand die kennis en ervaring heeft op dit gebied zodat de beveiliging permanent wordt bijgewerkt.

 

CENTRALE FIREWALL

Aan klanten die via onze verbindingen internetverkeer afnemen, biedt Exclusief.net een centrale firewall-oplossing Om u netwerkbeveiliging te beschermen tegen aanvallen van buitenaf. Uiteraard is deze firewall volledig redundant opgebouwd. U hoeft niet meer op eigen locatie een dure firewall voorzieningen aan te schaffen en te onderhouden.

 

LOKALE FIREWALL

In die situaties waar gewerkt wordt met een aparte internetverbinding over bijvoorbeeld een ADSL-product (thuiswerkers, kleine vestigingen) levert Exclusief.net een toegesneden firewall-oplossing. Dit is over het algemeen een gecombineerde firewall/VPN-apparaat van CISCO. Waardoor op die plekken uw netwerkbeveiliging toch goed is. 

 

VPN (VIRTUAL PRIVATE NETWORK)

Het gebruik van netwerk beveiligingsoplossingen zoals VPN’s (Virtual Private Networks) of firewalls kan helpen om gegevens veilig te houden, Voor onze VPN-oplossingen werken we omwille van de veiligheid en continuïteit uitsluitend met CISCO-apparatuur of een robuuste softwareoplossing.  Uw thuiswerkers/kleine nevenvestigingen moeten dus voorzien zijn of voorzien worden van deze software of een Cisco Firewall/VPN-apparaat. 

Voordat u enige vorm van VPN-technologie wilt gebruiken. Kan het de moeite waard zijn om wat onderzoek te doen naar hoe u wilt dat de VPN zal gaan werken – heeft u een mobiele app nodig? Is het compatibel met alle besturingssystemen? Als alles eenmaal goed is opgezet.

 

Wilt u meer weten over de netwerkbeveiliging van Exclusief.net? Neemt u dan contact met ons op.

 

Exclusief.net ICT bereiken?

Exclusief.net – Duurzame ICT-diensten

Scheldestraat 69, 1823WD, Alkmaar
Kantoor tijden : Maandag - Vrijdag: 08:00 - 18:00
BTWnr: NL809076202B01
Exclusief.net B.V.