Data beveiliging en data herstel

Exclusief.net ICT zorgt ervoor dat u snel weer de beschikking heeft over uw data mocht er een calamiteit plaatsvinden.

 

Onze “3-O strategie” (Backup On-site, Off-site, Off-line) geeft bedrijven gemoedsrust en houdt ze draaiende in geval van een storing of ramp. Als uw servers, het netwerk, wifi of internet van uw bedrijf uitvalt, wat gaat u dan doen? Wat als er brand is geweest in uw gebouw en u geen toegang hebt tot gegevens vanaf deze locatie? Wat als internetcriminelen alle beveiligingen hebben omzeild en uw data hebben versleuteld met ransomware en u afpersen?

Exclusief.net ICT-data beveiliging en data herstel levert niet alleen een back-up plan voor wanneer er iets misgaat, het helpt er ook voor te zorgen dat uw bedrijf zeer snel weer online is als er iets gebeurt. Exclusief.net 3O-strategie maakt dit mogelijk. Een goede verbinding betekent bijvoorbeeld dat u niet hoeft te vertrouwen op alleen een on-site server voor het opslaan van gevoelige informatie. In plaats daarvan kunt u al uw gegevens naar onze private cloud servers verplaatsen in datacenter Noord-Holland, waardoor uw data veilig is voor schade, zelfs als uw kantoor wordt verwoest door een natuurramp zoals een overstroming of storm. Bovendien, met glasvezelinternetsnelheden wordt het overbrengen van enorme hoeveelheden gegevens tussen meerdere locaties net zo eenvoudig als het uploaden en downloaden van bestanden van Google-drive. U denkt misschien niet aan noodherstel totdat er iets ergs gebeurt, maar het hebben van de juiste infrastructuur betekent dat u zich nooit zorgen hoeft te maken of uw bedrijf snel en gemakkelijk kan herstellen na een calamiteit.

 

On-site back-up in datacenter

Uw data wordt dagelijks geback-upt in het datacenter. Hierdoor zijn we in staat om snel data te herstellen van een voorgaande dag. We gebruiken hiervoor Veeam als main-stream back-up partij.

 

Offsite back-up locatie Exclusief.net

Uw data en servers worden ook dagelijks via enkele 10GB glasvezelverbindingen off-site van het datacenter naar onze hoofdlocatie weggeschreven. Mocht er in het datacenter een calamiteit voordoen, dan is uw data toch veilig gesteld.

 

Off-line back-up

Van alle data maken we regelmatig een offline back-up. Deze back-up wordt fysiek na de back-up ronde van het netwerk gescheiden. Mochten computercriminelen er toch in slagen om ons hele netwerk te compromitteren hebben we deze back-up nog om op terug te vallen. Zoals u begrijpt doen we er alles aan om uw gegevens optimaal te beveiligen.

 

Kies voor Exclusief.net databeveiliging.

Elk jaar kiezen steeds meer bedrijven ervoor om hun gegevens offsite (naar een datacenter) te verplaatsen. Met behulp van de vele bovengenoemde services van Exclusief.net ICT kunt u een automatische kopie bewaren van elk bestand dat in uw ICT-omgeving wordt opgeslagen. Dit geldt ook voor uw Office 365 of Azure omgeving die we met Veaam Back-up kunnen beveiligen.

Indien u uw gegevens op uw eigen locatie opslaat of dat nu een fysiek gebouw is of slechts één harde schijf – dan loopt u het risico alles te verliezen als er een brand, hack of een andere nare gebeurtenis is die die bestanden beschadigt of vernietigt. Met een externe back-upservice kunt u echter gerust zijn, wetende dat er meerdere kopieën van uw gegevens op verschillende locaties bestaan. U hebt ook toegang tot deze back-ups wanneer u ze nodig hebt; ze liggen niet ergens op een plank, wat betekent dat ze niet verouderd zijn wanneer je ze wel nodig hebt. En omdat deze services meestal minder kosten dan volledig traditionele back-upoplossingen, is het verstandig om ervan te profiteren, al is het maar om snel weer up and running te zijn na een calamiteit.

 

Wilt u meer weten over de Data beveiliging en Data herstel van Exclusief.net? Neemt u dan contact met ons op.

 

Exclusief.net ICT bereiken?

Exclusief.net – Duurzame ICT-diensten

Scheldestraat 69, 1823WD, Alkmaar
Kantoor tijden : Maandag - Vrijdag: 08:00 - 18:00
BTWnr: NL809076202B01
Exclusief.net B.V.